外国语言学及应用语言学研究所

发布时间:2020-06-02 来源:外国语学院

外国语言学及应用语言学研究所是挂靠在华南农业大学外国语学院的一个校级研究机构,现任所长是肖好章教授。本研究所致力于外国语言学及应用语言学领域的科学研究,主要研究方向是:二语习得与外语教学、语言学与语境学以及.跨文化交际与翻译。研究队伍有教授3人,副教授4人,讲师7人。自成立以来,研究所成员在所长肖好章教授的带领下定期召开研讨会,探讨外国语言学及应用语言学领域的当前热点问题,学习相关文献以及积极参与各种学术会议,旨在为外国语言学及应用语言学的科学研究做出贡献

所长:肖好章教授

成员:李占喜,钟志英,尹晓霞,何瑞玉,淮艳梅,吕丽珊,苏君,李飞武,周美珍,秦建华,谢治萍,邓琳超,刘玉花

地址:广州市天河区五山华南农业大学外国语学院(第5教学楼A座)514

Center of Linguistics and Applied Linguistics in Foreign Languages, South China Agricultural University

The Center of Linguistics and Applied Linguistics in Foreign Languages was founded  in with a focus on the study of second language acquisition, foreign language instruction, linguistics, context study, intercultural communication and translation.

The Center involves a core team of researchers whose works in linguistics and applied linguistics are broad in scope, spanning second language acquisition, second language teaching and learning, vocabulary instruction, forensic linguistics, intercultural communication, translation instruction and so on.

The Center aims to achieve a great number of scientific accomplishments to contribute to the development of research in linguistics and applied linguistics.

Director: Professor Xiao Haozhang

Venue: Room 5A514, School of Foreign Studies, South China Agricultural University

基本

信息